A CUES egy HORIZON Europe kutatási és innovációs program, amelyet az Európai Unió finanszíroz. A CUES a környezet, a társadalom és a gazdaság számára egyaránt előnyös, fenntarthatóbb élelmiszerrendszer kialakításának sürgető szükségességével foglalkozik.
A projekt célja olyan kulturális, az élelmiszer-lánc működésére és a szakpolitika döntésekre ható intézkedések kidolgozása, amelyek segítik a fogyasztókat a fenntarthatóbb fogyasztási gyakorlatok kialakításában.
A program 2024 márciusában indult és 48 hónapig tart.
Fő eredmények
Időszak
2024.03.01-2028.02.28. – 21 partner
A tevékenység az ENFORCE Erasmus+ projekt keretein belül valósul meg.
Óriási siker, a vártnál nagyobb látogatószám a III. REL Expón
Idén megsokszorozódott az érdeklődés a III. REL Expo iránt. Az első alkalommal 2021-ben 25, 2024-ben pedig már 80 kiállítóval nyílt meg az esemény. A korábbi éveket felülmúlva több, mint 600 fő jelent meg az ország egyetlen rövid élelmiszer-ellátási lánc (REL)…
III. REL EXPO – Hihetetlen kínálat! Elérhető a kiállítói lista!
Bemutatjuk a III. REL Expo kiállítói és konzultációs lehetőséget biztosító szervezeteit! Az idei évben 9 tematikát rendelünk a kiállítókhoz, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja érdeklődésének megfelelően, hogy melyik kiállítóval vegye fel a kapcsolatot. Kiállítói tematikák: A kiállítói tér előzetes rajza…
III. REL EXPO – A rövid élelmiszer-ellátási lánc konferencia és kiállítás
III. REL EXPO A rövid élelmiszer-ellátási lánc konferencia és kiállítás 2024-ben immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Eseményünk…
Legyél Te is kiállító a III. REL Expón – kiállítói felhívás
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Várjuk a kiállítói jelentkezéseket! Időpont: 2024. február 29. (csütörtök), 9:00-17:00 Helyszín: AERO Hotel, Jakabszállás Repülőtér, Jakabszállás, II. körzet…
REL Szervezők napja 2023-ban is – Nagy sikerrel zárt a Helyi Termék Rendezvénysorozat
Nagy sikerrel zárt a Helyi Termék Rendezvénysorozat 2023. november 10-én Békéscsabán a Körösök Völgye Natúrpark Látogatóközpontja adott helyszínt a Helyi Termék rendezvénysorozat záróeseményének, mely egyben a REL Szervezők Napja keretében, a rövid-élelmiszerlánc tanácsadóinak éves továbbképzését is szolgálta. Az idei rendezvény…
Co-Fresh a Zöld Szervezetek Országos Találkozóján
A Kislépték Egyesület is részt vett idén a Zöld Szervezetek Országos Találkozóján (OT), Székesfehérváron. A rendezvény érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Szombaton az Magyar Természetvédők Szövetségéhez (MTVSZ) csatlakozva,: “Példamutatás és húsmentesség-avagy miért az étrendünkben rejlik a legnagyobb lépés a…
Terítéken az Erdő! – gyűjtés, értékesítés
2023.05.11-én csütörtökön 10.00 órakor a Nőtincsi Művelődési Házban „Terítéken az erdő, avagy hogyan jut el az erdőből gyűjtött élelmiszer a tányérunkig? ” címmel szervezett rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Börzsöny Térsége Egyesülettel közösen, a Nőtincsi Önkormányzat közreműködésével. A rendezvény…
ESEMÉNY – Laskagombás ételek a közétkeztetésben! 2023. június 22.
MEGHÍVÓ A Somogyi Helyi Termék Egyesület, a Lokal47 Étterem & Borbár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kislépték Egyesület, a Pilze-Nagy Kft. és az ÖMKI Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet tisztelettel meghívja az Együttműködések létrehozása a fenntartható és versenyképes európai gyümölcs és zöldség…
Gomba kerekasztal a REL Expón.
A Felelsős Gasztrohős a CO-FRESH projekt hazai tagjának, a Pilze-Nagy Kft-nek a közreműködésével és támogatásával 2022 október hónapban bonyolította le a „Terítéken: a gomba” elnevezésű kampányát azzal a céllal, hogy a fogyasztók minél szélesebb körében megismertesse a gomb fogyasztásban rejlő…
II. REL Expo szakmai program! – November 10.
Szeretnénk megosztani a II. REL Expo és Konferencia 2022. november 10-ei előzetes szakmai programját! A program fővédnöke DR. NAGY ISTVÁN AGRÁRMINISZTER. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések célja a rövid élelmiszer-ellátási láncokban rejlő lehetőségek és innovációs megoldások bemutatása, feltárása. Szakmai program letöltése…
Minden ami gomba!
Mi mindent jelenthet a gomba? 1.) Étel: gyűjtve vagy termesztve. Alapanyagként frissen, vagy feldolgozott termékként. Friss laskagomba és pástétomok a Pilze-Nagy Kft-től, Ha saját gombát akarsz termeszteni, keresd a Kalapka laska termővödreit, vagy a Friss Shitake Mushroom baby gombákat. A…
Legyél Te is kiállító a II. REL Expo és Konferencián!
Idén újra REL Expo és Konferencia! Újra lehetőséget biztosítunk kiállítói, illetve konzultációs tevékenységet végző részvételre az eseményre! Hogy miért legyen kiállító a II. REL Expón? Célunk, hogy bemutatkozási, értékesítési, illetve információ csere lehetőséget nyújtsunk a Rövid Ellátási Láncban (REL) résztvevők,…
II. REL EXPO 2022. november 10-én, Kaposváron!
2021 nyarán először rendezte meg a Kislépték Egyesület Gödöllőn az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc (REL) Expot. („SMARTCHAIN igények által vezérelt innovatív megoldások a rövid élelmiszer ellátási láncokban” címmel). Számos innovatív cég, helyi termelői csoport és őket támogató szervezet állított ki…
Eltűnhetnek-e a műanyag csomagolóanyagok a zöldség-gyümölcs értékláncban?
Eltűnhetnek-e a műanyag csomagolóanyagok a zöldség-gyümölcs értékláncban? – megoldások és dilemmák a zöldség-gyümölcs élelmiszerláncokban a fenntarthatóság elősegítésére Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) keretein belül zajlott a „Zöldség-gyümölcs ágazat a hazai ellátási láncban – Tapasztalatok és értékelés a Co-Fresh…
OMÉK konferencia a hazai zöldség-gyümölcs ágazatról
Szeretettel várunk minden érdeklődőt korlátozott számban a „Zöldség-gyümölcs ágazat a hazai ellátási láncban. – Tapasztalatok és értékelés a Co-Fresh projekt keretein belül –” ” című szakmai konferenciára. Rendezvényünket szaktanácsadói rendezvényként is bejelentettük. Időpont: 2021. október 10. vasárnap. Kezdési időpont 10.30,…
Ismertető a CO-FRESH projektről
A CO-FRESH projekt célja, hogy technikákat, eszközöket és betekintést nyújtson abba, hogyan lehet az agrár-élelmiszer értékláncokat környezetileg fenntarthatóbbá, társadalmi-gazdaságilag kiegyensúlyozottabbá és gazdaságilag versenyképesebbé tenni. A projekt technológiai és nem technológiai újításokat hajt végre az agrár-élelmiszer értékláncok több kísérleti projektjében (a…
Elindult a weboldal és a hírlevél – Co-Fresh projekt
A Co-Fresh nemzetközi projekt keretében az angol nyelvű weboldal elindult, ahol a projekt alapjairól, a partnerekről olvashat, illetve folyamatosan tájékozódhat a legfrissebb eredményekről az agrár és élelmiszer értékláncok innovatív megoldásairól. A weboldalt ezen a linken keresztül érhetik el: Co-Fresh A…
Elindul az új H2020 projekt, a CO-FRESH
Elindul az új Horizont 2020 projekt, a CO-FRESH – a fenntartható és versenyképes gyümölcs- és zöldségtermelési értékláncok közös kialakítását célzó kezdeményezés (CO-creating sustainable and competitive FRuits and vEgetableS’ value cHains) A bővebb beszámoló hírlevelet ITT olvashatja: cofresspress


















