H2020 Co-Fresh projekt

A CUES egy HORIZON Europe kutatási és innovációs program, amelyet az Európai Unió finanszíroz. A CUES a környezet, a társadalom és a gazdaság számára egyaránt előnyös, fenntarthatóbb élelmiszerrendszer kialakításának sürgető szükségességével foglalkozik.
A projekt célja olyan kulturális, az élelmiszer-lánc működésére és a szakpolitika döntésekre ható intézkedések kidolgozása, amelyek segítik a fogyasztókat a fenntarthatóbb fogyasztási gyakorlatok kialakításában.
A program 2024 márciusában indult és 48 hónapig tart.

Fő eredmények

  • Kilenc beavatkozás és egy sor szakpolitikai párbeszéd kidolgozása többszereplős részvételi megközelítéssel.
  • Legalább hárommillió fogyasztó elérése és a fenntartható élelmiszerek fogyasztásának növelése

Időszak

2024.03.01-2028.02.28. – 21 partner

A tevékenység az ENFORCE Erasmus+ projekt keretein belül valósul meg.

Óriási siker, a vártnál nagyobb látogatószám a III. REL Expón

Idén megsokszorozódott az érdeklődés a III. REL Expo iránt. Az első alkalommal 2021-ben 25, 2024-ben pedig már 80 kiállítóval nyílt meg az esemény. A korábbi éveket felülmúlva több, mint 600 fő jelent meg az ország egyetlen rövid élelmiszer-ellátási lánc (REL)…

III. REL EXPO – Hihetetlen kínálat! Elérhető a kiállítói lista!

Bemutatjuk a III. REL Expo kiállítói és konzultációs lehetőséget biztosító szervezeteit! Az idei évben 9 tematikát rendelünk a kiállítókhoz, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja érdeklődésének megfelelően, hogy melyik kiállítóval vegye fel a kapcsolatot. Kiállítói tematikák:  A kiállítói tér előzetes rajza…

III. REL EXPO – A rövid élelmiszer-ellátási lánc konferencia és kiállítás

III. REL EXPO A rövid élelmiszer-ellátási lánc konferencia és kiállítás 2024-ben immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében.  Eseményünk…

Legyél Te is kiállító a III. REL Expón – kiállítói felhívás

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Várjuk a kiállítói jelentkezéseket! Időpont: 2024. február 29. (csütörtök), 9:00-17:00 Helyszín: AERO Hotel, Jakabszállás Repülőtér,  Jakabszállás, II. körzet…

REL Szervezők napja 2023-ban is – Nagy sikerrel zárt a Helyi Termék Rendezvénysorozat

Nagy sikerrel zárt a Helyi Termék Rendezvénysorozat 2023. november 10-én Békéscsabán a Körösök Völgye Natúrpark Látogatóközpontja adott helyszínt a Helyi Termék rendezvénysorozat záróeseményének, mely egyben a REL Szervezők Napja keretében, a rövid-élelmiszerlánc tanácsadóinak éves továbbképzését is szolgálta.  Az idei rendezvény…

Co-Fresh a Zöld Szervezetek Országos Találkozóján

  A Kislépték Egyesület is részt vett idén a Zöld Szervezetek Országos Találkozóján (OT), Székesfehérváron. A rendezvény érdekes programokkal várta az érdeklődőket. Szombaton az Magyar Természetvédők Szövetségéhez (MTVSZ) csatlakozva,: “Példamutatás és húsmentesség-avagy miért az étrendünkben rejlik a legnagyobb lépés a…

Terítéken az Erdő! – gyűjtés, értékesítés

2023.05.11-én csütörtökön 10.00 órakor a Nőtincsi Művelődési Házban „Terítéken az erdő, avagy hogyan jut el az erdőből gyűjtött élelmiszer a tányérunkig? ” címmel szervezett rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Börzsöny Térsége Egyesülettel közösen, a Nőtincsi Önkormányzat közreműködésével. A rendezvény…

ESEMÉNY – Laskagombás ételek a közétkeztetésben! 2023. június 22.

MEGHÍVÓ A Somogyi Helyi Termék Egyesület, a Lokal47 Étterem & Borbár, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kislépték Egyesület, a Pilze-Nagy Kft. és az ÖMKI Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet tisztelettel meghívja az Együttműködések létrehozása a fenntartható és versenyképes európai gyümölcs és zöldség…

II. REL Expo szakmai program! – November 10.

Szeretnénk megosztani a II. REL Expo és Konferencia 2022. november 10-ei előzetes szakmai programját! A program fővédnöke DR. NAGY ISTVÁN AGRÁRMINISZTER. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések célja a rövid élelmiszer-ellátási láncokban rejlő lehetőségek és innovációs megoldások bemutatása, feltárása. Szakmai program letöltése…

Legyél Te is kiállító a II. REL Expo és Konferencián!

Idén újra REL Expo és Konferencia! Újra lehetőséget biztosítunk kiállítói, illetve konzultációs tevékenységet végző részvételre az eseményre! Hogy miért legyen kiállító a II. REL Expón?  Célunk, hogy bemutatkozási, értékesítési, illetve információ csere lehetőséget nyújtsunk a Rövid Ellátási Láncban (REL) résztvevők,…

II. REL EXPO 2022. november 10-én, Kaposváron!

2021 nyarán először rendezte meg a Kislépték Egyesület Gödöllőn az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc (REL) Expot. („SMARTCHAIN igények által vezérelt innovatív megoldások a rövid élelmiszer ellátási láncokban” címmel). Számos innovatív cég, helyi termelői csoport és őket támogató szervezet állított ki…

Eltűnhetnek-e a műanyag csomagolóanyagok a zöldség-gyümölcs értékláncban?

Eltűnhetnek-e a műanyag csomagolóanyagok a zöldség-gyümölcs értékláncban? – megoldások és dilemmák a zöldség-gyümölcs élelmiszerláncokban a fenntarthatóság elősegítésére Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) keretein belül zajlott  a „Zöldség-gyümölcs ágazat a hazai ellátási láncban – Tapasztalatok és értékelés a Co-Fresh…

OMÉK konferencia a hazai zöldség-gyümölcs ágazatról

Szeretettel várunk minden érdeklődőt korlátozott számban a „Zöldség-gyümölcs ágazat a hazai ellátási láncban. – Tapasztalatok és értékelés a Co-Fresh projekt keretein belül –” ” című szakmai konferenciára. Rendezvényünket szaktanácsadói rendezvényként is bejelentettük. Időpont: 2021. október 10. vasárnap. Kezdési időpont 10.30,…

Ismertető a CO-FRESH projektről

A CO-FRESH projekt célja, hogy technikákat, eszközöket és betekintést nyújtson abba, hogyan lehet az agrár-élelmiszer értékláncokat környezetileg fenntarthatóbbá, társadalmi-gazdaságilag kiegyensúlyozottabbá és gazdaságilag versenyképesebbé tenni. A projekt technológiai és nem technológiai újításokat hajt végre az agrár-élelmiszer értékláncok több kísérleti projektjében (a…

Elindul az új H2020 projekt, a CO-FRESH

Elindul az új Horizont 2020 projekt, a CO-FRESH – a fenntartható és versenyképes gyümölcs- és zöldségtermelési értékláncok közös kialakítását célzó kezdeményezés (CO-creating sustainable and competitive FRuits and vEgetableS’ value cHains) A bővebb beszámoló hírlevelet ITT olvashatja:  cofresspress